Pressmeddelande Swedish Burlesque Gala

Burleskgala med fokus på svensk scenkonstutveckling

Den 3 juni slår Bichard och Kägelbanan upp sina dörrar för ett nystartat, kreativt och scenbyggande event. Swedish Burlesque Gala är en endagsfestival med fullt fokus på den svenska burleskscenen, en feministisk och queervänlig scenkonstform som får allt mer uppmärksamhet världen över.

Internationella och prisbelönta burleskparet, konstnären John-Paul Bichard och artisten Fräulein Frauke, startar tillsammans med Kägelbanan ett nytt, storslaget event! Den 3 juni bjuds det på en endagsfestival i den feministiska och queervänliga scenkonstformen burlesk, och med ett fullt fokus på den växande Svenska scenen. Artister från hela landet samlas och bjuder på en rolig, vacker och normifrågasättande show med frågor kring sexualitet som röd tråd.

Burlesken är en konstform som får mer och mer respekt och uppmärksamhet världen över och i Sverige har den funnits i över 12 år. “Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka och producera burlesk på just Kägelbanan, det var nämligen här burlesken i Sverige startade med klubben Hootchy Kootchy och det finns många vackra minnen, vänner och andra event som har frodats och utvecklats här”, säger producenten Fräulein Frauke, som först stod på Kägelbanans burleskscen 2008.

Som scenkonst är burlesken en blandning av ren och rolig underhållning och en mer allvarlig sida av normifrågasättande, sexualitet-pushande och queerorientering, med en stark kvinnlig och feministisk koppling och drivkraft. Sverige har en blomstrande burlesk-kultur och klubbar och event börjar så smått hitta utanför de tre storstäderna. Detta är första gången på många år som ett event är direkt skapat för och med den Svenska scenen och för att ge en plats för kreativitet, utveckling och uppvisning av kvaliteten som finns, både i Stockholm och utanför stadens gränser.

Förutom en sprudlande och varierad show så bjuds det även på en shopping bazaar, fototillfällen, dans med topp-DJn Calle Elf och workshops under dagen för både erfarna burleskutövare och nyfikna. Galan är lite som ett “lillasyster-event” till den stora och etablerade festivalen The International Stockholm Burlesque Festival, också producerade av Bichard, som är en av Europas största och mest uppskattade burleskevents och hålls på Södra Teatern och Nalen den 13 och 14 Oktober 2017.

Var, när, hur?

Swedish Burlesque Gala – 3 Juni, Kägelbanan

20.00-01.00 / 250 SEK + biljettavg – 300 i dörren

Kontakt: Fräulein Frauke / Felicia Bichard – frauke@frauleinfrauke.com – 0708605057

Pressbilder: http://www.johnpaulbichard.com/shoots/2017SBGalaPress/