Workshops

SBGalan är jätteglad att kunna erbjuda två spännande och utvecklande workshops under festdagen tillsammans med Burleskakademien och Fräulein Frauke! Workshopsen hålls i Kägelbanan som är rullstolsanpassad.

Prisuppgifter och bokningslänkar kommer snart!

Be Friends with the Producer (and how to get booked) med Fräulein Frauke

13.00 – 14.00, Kägelbanen, 3 Juni

Med många år som internationellt turnerande artist och som producent för både klubben “Fräulein Frauke Presents” och “The Stockholm Burlesque Festival” har Frauke en unik bild av hur både den svenska och internationella burleskscenen fungerar. Hur ska man tänka när man ansöker till festivaler? Hur hittar man jobb? Vad vill producenter ha ut av en när man söker kontakt? Hur tar man betalt eller ens pratar om pengar? Vad behöver man i form av marknadsmaterial? Hur fungerar foto- och video-licencer? Detta och mycket mer tas upp i denna intensiva och informationsspeckade disskussions-baserade workshopen. Avslutas med Q & A. Ta med papper och penna!

Kostnad 250 SEK. Cash is Queen – ta med jämna kontanter. Anmälan sker till frauke@frauleinfrauke.com och är bindande. Limited seats!

Se på mig! – workshop om ögonkontakt och fysisk scennärvaro med Burleskakademien

14.30-16.00, Kägelbanan, 3 Juni

Workshopen benar ut grunderna i vad scennärvaro egentligen är för något – hur vi uttrycker det, hur vi kan öva upp det, och hur det känns att vara närvarande. Det är inte publikens jobb att se oss, i första hand, utan vårt jobb att synas. Att kunna göra det på kommando är en av de svåraste och absolut viktigaste delarna av burlesken – och definitivt en av de roligaste! Lär dig att jobba med rörelseflöden och att känna igen hur närvaro känns i kroppen. Öva på ögonkontakt och på att styra din publik med blicken.

Duchess, Burleskakademiens grundare och rektor, och Lady Francescca, Burleskakademiens huvudlärare, leder workshopen och delar med sig av sin kombinerade kunskap efter många år på scenen nationellt och internationellt, solo och i grupp.

Workshopen passar för alla kroppar och alla burleskare oavsett scenuttryck. Vi använder en del klassiska/hyperfeminina rörelser i de koreograferade bitarna, men i övrigt väljer du själv ditt uttryck i de olika momenten.

Klädsel: En får gärna vara burlesk och tjusig under träningen men tänk på att välja kläder som sitter åt om kroppen, eftersom vi arbetar med linjer och vinklar, och kläder som du kan böja dig i (undvik t.ex. benade korsetter). Leggings och linne är idealt. Om du jobbar i högklackat på scenen så ta även med dig klackskor.

Kostnad 300 SEK. Boka plats genom att betala 300 kronor till Swish-nummer: 123-282 88 20 (Betalningsmottagare Burleskademien) OBS! Glöm inte att skriva din mejladress i meddelanderutan. Swishbetalningen gäller som bokningsbekräftelse. Anmälan är bindande, men plats kan överlåtas. Vid frågor gällande bokning för denna workshop, eller workshopens innehåll, kontakta info@burleskakademien.se Limited seats!

Foton av John-Paul Bichard (Frauke) och Elin Parmhed